Välkomna till oss på Miradero's

Hej och Varmt Välkomna till oss på SE*Miradero's. Jag heter Sabina och jag bor i ett nybyggt område i Lerum som kallas Norra Hallsås. Det ligger ca 15min ifrån Göteborg. Min familj består av min sambo Christian och barnen Emilia 1år och Simon 8 år och hans bondkatt Missen. Mina katter består av just nu 2st Norska Skogkatter, och det är också här som jag har min lilla uppfödning. Jag har ett stort utställnings intresse och ställer ut mina katter så länge dom och jag trivs med det. Jag strävar efter att avla fram sunda och så rastypiska katter som möjligt, gärna i inriktning på svart/blå/silver - med/utan vitt. Jag fick mitt stamnamn godkänt den 6 Augusti 2018 och har därför en väldigt liten skala av uppfödning då och då. Mina planerade kullar kan ni se under fliken "Planer".

Köpinformation

Mina kattungar växer upp i en trygg hemmiljö. De är sociala och vana vid att bli hanterade av kärleksfulla människor. De är vana vid barn stora som små. Kattungarna säljs i första hand till sällskap och hemskt gärna till utsällnings intresserade då jag själv brinner för detta. Jag kan inte garantera att kattungen växer upp och blir en "Best in show"-katt, men mitt mål är naturligtvis att få fram så rastypiska katter som möjligt som håller för utställning. Jag avlar givetvis bara på friska, sociala och rastypiska katter.

Jag säljer inte någon kattunge utan att jag träffat dig innan, men en första kontakt kan gärna få ske via e-post eller telefon först. Sedan vill jag att du kommer och hälsar på mig och kattungarna. Det är viktigt för mig att kattungen kommer till ett bra och kärleksfullt hem och det är viktigt för dig att du är helt nöjd med ditt val av katt (och uppfödare givetvis). Jag tar emot besök från det att kattungarna är 5 veckor men man får gärna anmäla intresse redan innan om man vill. En kattunge från mig kostar 8500 kr inom Sverige. När du besökt mig kan du boka en kattunge för 2000 kr. Dessa pengar får du alltså INTE tillbaka om du ångrar dig, med undantag om veterinärbesiktningen skulle visa att det är något fel på kattungen. När du hämtar kattungen, eller strax före, betalar du resterande del av köpesumman.

Kattungarna lämnar oss när de är tidigast 12 veckor. De är då avmaskade, vaccinerade mot kattpest och kattsnuva och de har ett friskhetsintyg från veterinär som ej är äldre än 7 dagar. Kattungen är ID-märkt med chip och har en 3-årig dolda fel försäkring i Agria samt en egen individ försäkring som tas över vid köp (annars sägs den upp). Kattungen har också en stamtavla registrerad i SVERAK (Sveriges kattklubbars riksförbund).


En kattunge från mig är:
- tidigast 12 veckor gammal när den flyttar hemifrån
- registrerad med stamtavla i Sverak/Fife
- chipmärkt
- vaccinerad mot kattpest och kattsnuva, två gånger
- avmaskad vid behov
- veterinärbesiktigad med intyg som är max sju dagar gammalt
- försäkrad för dolda fel i Agria under tre år samt individförsäkrade som övertas vid köp(då slipper ni 20 dagars karens om kattungen skulle bli sjuk).
- van vid barn och småbarn
- van vid hantering som t.ex. kloklippning och pälsvård
- rumsren
- Kattungepaket (mat, filt etc)

Av dig som kattungeköpare förväntar jag mig:                                                                                                                        
- att katten blir älskad och omskött på bästa sätt    
- att katten vaccineras regelbundet under hela livet
- att katten är försäkrad
- att katten får den vård den behöver vid skada eller sjukdom
- att du kontaktar mig om katten behöver omplaceras. Jag hjälper gärna till om det händer något som gör att du inte kan ha kvar din katt.
- att katten kastreras om den inte ska användas i avel, för det mår den bäst av
- att katten vid eventuell avel, endast paras med rasrena norska skogkatter (med stamtavla)
- att jag kontaktas om katten försvinner, förolyckas eller måste avlivas

Du får gärna höra av dig och berätta hur det går för kattungen. Uppskattar oerhört mycket att få en hälsning då och då från kattungens nya hem. Jag står alltid till förfogande om du har frågor eller funderingar om katten.

Med Vänliga Hälsningar, Sabina.